1. Errezeta: TXORIZOZKO TALOAK
OSAGAIAK:
-Ura
-Gatza
-Irina horia eta txuria
-Txorizoa
NOLA EGIN?
NOLA EGIN?
Gutxi
gora behera ur litro bat hartuko dugu, eta uran gatza botako dugu.
Ondoren lapiko batean ura
berotuko dugu eta, irina prestatzen hasiko gara: 3
kilo laurden irin horia eta laurden bat irin zuria.
Irin horia eta
irin zuria ondo nahastuko ditugu. Gero, berotutako ura irinarekin nahasten joango gara pixkanaka orea lortu arte.
Orea daukagunean zatiak
moztu eta zapaldu egingo ditugu taloaren forma lortu arte.
Ondoren, talaburdinean (edo zartaginean) sartuko dugu orea erretzeko, behin alde batetik eginda buelta emango diogu beste aldetik erretzeko.
Bitartean, zartaginean olio pixka batekin txorizo zati bat egingo dugu.
Azkenik, txorizoa taloaz inguratu eta ON EGIN!!!!
Ondoren, talaburdinean (edo zartaginean) sartuko dugu orea erretzeko, behin alde batetik eginda buelta emango diogu beste aldetik erretzeko.
Bitartean, zartaginean olio pixka batekin txorizo zati bat egingo dugu.
Azkenik, txorizoa taloaz inguratu eta ON EGIN!!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario